divendres, 3 de setembre del 2010

Històries de dones, històries de país





















Sovint ens queixem que la història , i els historiadors, han deixat de banda les aportacions que les dones han fet a la història en general i a la d'aquest país en particular.

Eternes secundaries del relat vital de la societat, ens hem anat reivindicant des de l' actuació quotidiana i , finalment, des de l' interès acadèmic.

El nou periple que enceta avui la nostra associació se centrara bàsicament en donar veu a les dones de totes condicions que ens puguin enriquir amb els seus testimonis.

I per començar, un parell d'imatges que resumeixen la situació del país sota el franquisme i l' esclat d'esperança ,-no del tot reeixit-,que va suposar l'etapa de transició democràtica.

La primera imatge ens mostra l' arribada de la Verge de Fàtima a Santa Eugènia de Ter el 1951.

Les dues noies, els guàrdies civils, el mossèn vigilant.... la demostració de la submmisió de tot un país representat pel paper de camàlics de les dues noies cobertes amb mantellines.

Aquestes dues noies , mes endavant, potser varen ser les mares de les altres dues: companyes festives en una de les nombroses manifestacions feministes que envaïren els carrers dels anys 70 i 80. (foto Pilar Aymerich)

Cal explicar com les dones varen viure aquests esdeveniments

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada