dimecres, 9 de novembre del 2011

"El cos de les Dones" Un documental valent sobre els mitjans audiovisuals

La documentalista Lorella Zanardo es l'autora de "Il corpo delle donne" un documental que podeu visionar en la seva versió subtitulada en castellà
El documental, de 25 minuts de durada, s' interroga sobre l' us que es fa del cos de la dona a la televisió italiana. La resposta , segons Zanardo, és molt dura :" la constatació que les dones, les dones reals, estan desapareixent de la televisió i que son substituïdes per una representació grotesca, vulgar i humiliant. La pèrdua ens sembla enorme, la cancel•lació de la identitat de les dones es materialitza davant la mirada de tothom, pero sense que hi hagi una reacció adequada, ni tan sols de les mateixes dones" .


En el documental s’han seleccionat les imatges televisives on es fa mes evident la utilització de les dones com a part de l' espectacle i com cada cop es veuen menys dones "adultes", dones madures amagades darrera les mascares generades per la cirurgia estètica.
El resultat del treball pot semblar exagerat, tot i que cal tenir en compte que es tracta de casosmtan extrems com el que es generen a les televisions italianes. Malauradament, aquest model de "tot si val" per fer espectacle televisiu esta contagiant televisions tan "políticament correctes” com TV3.
Per la carta de Mònica Jaume de Vic a diversos diaris catalans, , hem conegut un episodi semblant a "la nostra". Sembla que al setmanal Esport Club es varen fer comentaris humiliants sobre el cos de la traductora de la roda de premsa posterior al partit de Champions a Praga.

Veieu el Documental a la secció Videos.

1 comentari: